اخذ اقامت ( تابعیت ) ایران برای اتباع خارجه از طریق سرمایه گذاری توسط وکیل متخصص و پایه یک دادگستری ، اخذ اقامت ( تابعیت ) ایران برای اتباع خارجه از طریق ثبت شرکت توسط وکیل متخصص و پایه یک دادگستری ، اخذ اقامت ( تابعیت ) ایران برای اتباع خارجه از طریق ثبت شعبه توسط وکیل متخصص و پایه یک دادگستری ، اخذ اقامت ( تابعیت ) ایران برای اتباع خارجه از طریق خرید ملک توسط وکیل متخصص و پایه یک دادگستری ، اخذ اقامت ( تابعیت ) ایران برای اتباع خارجه از طریق کار توسط وکیل متخصص و پایه یک دادگستری ، اخذ اقامت ( تابعیت ) ایران برای اتباع خارجه از طریق تحصیل توسط وکیل متخصص و پایه یک دادگستری ، اخذ اقامت ( تابعیت ) ایران برای اتباع خارجه از طریق ازدواج توسط وکیل متخصص و پایه یک دادگستری ، اخذ اقامت ( تابعیت ) ایران برای اتباع خارجه از طریق تولد توسط وکیل متخصص و پایه یک دادگستری
ما مشاوران موسسه حقوقی و بین المللی یسنا با مطرح سوالاتی از این دست قصد داریم شما اتباع خارجه را با مفاهیم مهمی همچون قوانین اقامت و تابعیت ایران و شرایط تحصیل اقامت وتابعیت ایران اشنا نماییم. درهمین راستا سیستمهای اعطای تابعیت ایران، تابعیت اصلی یا مبتنی بر خون و سیستم اعطای تابعیت فرعی یا مبتنی بر خاک شرح داده خواهد شد. درادامه موضوع سایر روشهای تحصیل تابعیت ایران، تحمیل تابعیت، تعریف اقامت، اقامت کوتاه مدت، اقامت بلند مدت، اقامت دائم و روشهای قانونی تحصیل تابعیت ایران تشریح خواهد شد.
کشور ایران، با جغرافیایی کم نظیر در دنیا، و با داشتن همه چهار فصل به صورت همزمان، یکی از مقاصد، گردشگران اروپایی آسیایی ، افریقای ، آمریکایی و سایر کشورها، می باشد.ایران مهد عظیم ترین تمدن های بشری است و تاریخ کهن سرزمین ایران، در طول تاریخ پرفراز و نشیب کشورهای منطقه، برتری و امتیاز خاصی داشته و دارد.
وجود آثار تاریخی و بقایای تمدن های بزرگ آریایی در شهرهایی چون شیراز، اصفهان، تهران، مشهد و شوش، که معروفیت جهانی دارند، نوع غذای ایرانی، ظرفیت بالای سرمایه گذاری در ایران و سایر جاذبه های کشور عزیزمان ایران، همیشه مورد توجه سرمایه گذاران خارجی و افرادی است، که خواهان مهاجرت به ایران می باشند.
راههای مهاجرت و اخذ اقامت ( تابعیت ) کشور ایران برای اتباع خارجه
۱- اخذ اقامت ( تابعیت ) ایران از طریق سرمایه گذاری
۲- اخذ اقامت ( تابعیت ) ایران از طریق ثبت شرکت
۳-اخذ اقامت ( تابعیت ) ایران از طریق ثبت شعبه
۴-اخذ اقامت ( تابعیت ) ایران از طریق خرید ملک
۵-اخذ اقامت ( تابعیت ) ایران از طریق کار
۶-اخذ اقامت ( تابعیت ) ایران از طریق تحصیل
۷- اخذ اقامت ( تابعیت ) ایران از طریق ازدواج
۸- اخذ اقامت ( تابعیت ) ایران از طریق تولد
دریافت یا اخذ تابعیت ایرانی
اخذ تابعیت : تابعیت یا ملیت اصطلاحی است که برای اشاره به نوعی رابطه سیاسی، معنوی یا حقوقی بین یک شخص، و ملت یا دولتی معین استفاده میشود. نظر واحدی در مورد تعریف تابعیت وجود ندارد و دانشمندان حقوق بینالملل بحثهای مفصل و متعددی در مورد تعریف تابعیت کردهاند. (اخذ تابعیت)
برخی از تعاریف که در مورد تابعیت آمدهاست چنین است:
رابطهای که با آن خانواده ملت تشکیل مییابد؛ به عبارتی پیوندی که وابستگی فردی از افراد انسانی را به ملتی خاص توجیه میکند. (اخذ تابعیت)
تابعیت پیوندی است که شخصی را به ملت معینی مربوط میسازد.
تعلق حقوقی شخصی به جمعیت تشکیل دهنده دولت.
تابعیت رابطهای است بین فرد و دولت که شخص تبعه را در قبال تبعیت، به حمایت دولت متبوع خود ذیحق مینماید. چنین رابطهای، شخص تبعه را مطمئن میسازد که در رفتار و دادوستدش با کشورهای خارجی و اتباع بیگانه، عندالاقتضا از حمایت سیاسی دولت متبوع خود، که به وسیله حقوق بینالملل شناخته شده، متمتع خواهد شد. (اخذ تابعیت)
تابعیت عبارتست از یک رابطه سیاسی، حقوقی و معنوی که فردی را به دولتی معین مرتبط میسازد.
اتباع خارجی می توانند در صورتی كه دارای شرایط ذیل باشند تقاضای تحصیل یا اخذ تابعیت ایران را بنمایند.
طبق ماده ۹۷۹ قانون مدنی
۱- به سن ۱۸ سال تمام رسیده باشند.
۲- پنجسال اعم از متوالی یا متناوب بصورت قانونی در ایران ساكن بوده باشند.
۳- فراری از خدمت نظامی در كشور متبوع خود نباشد.
۴- در هیچ مملكتی به جنحه مهم یا جنایت غیرسیاسی محكوم نشده باشد.
ضمناً كسانیكه به امور عامالمنفعه ایران خدمت یا مساعدت شایانی كرده باشند و همچنین اشخاصی كه دارای عیال ایرانی و از او اولاد دارند و یا دارای مقامات عالی علمی هستند، در صورتیكه دولت ورود آنها را به تابعیت ایران صلاح بداند، بدون رعایت شرط اقامت ممكن است با تصویب هیئت وزیران به تبعیت ایران قبول شوند. (اخذ تابعیت)
مراحل اخذ تابعیت کشور ایران
افرادی كه متقاضی تحصیل تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران باشند می توانند درخواست تابعیت خود را به اداره تابعیت وزارت امور خارجه در مركز و یا دفاتر امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری های سراسر كشور تسلیم نمایند. (اخذ تابعیت)
امتیازات و محدودیت های اشخاصی كه تحصیل تابعیت ایران را نمودهاند:
اشخاصی كه تحصیل تابعیت ایرانی نموده یا بنمایند از كلیه حقوقی كه برای ایرانیان مقرر است بهرهمند میشوند لیكن نمی توانند به مقامات ذیل نائل گردند:
۱- ریاست جمهوری و معاونین او
۲-عضویت در شورای نگهبان و ریاست قوه قضائیه
۳- وزارت و كفالت وزارت و استانداری و فرمانداری
۴- عضویت در مجلس شورای اسلامی
۵- عضویت در شوراهای استان و شهرستان و شهر
۶- استخدام در وزارت امور خارجه و نیز احراز هرگونه پست و یا ماموریت سیاسی
۷- قضاوت
۸- عالی ترین رده فرماندهی در ارتش و سپاه و نیروی انتظامی
۹- تصدی پستهای مهم اطلاعاتی و امنیتی (اخذ تابعیت)
مدارک لازم جهت اخذ تابعیت ایرانی
تکميل، امضاء و ارائه يک نسخه پرسشنامه متقاضيان تحصيل تابعيت ايران(نمونه شماره ۳)
اصل و دو نسخه تصوير آخرين مدرک تحصيلي متقاضي (اخذ تابعیت)
اصل و دو نسخه تصوير مدارک هويت و تابعيت متقاضي (و همسر و فرزندان)
۱۲ قطعه عکس ۴x۶ جديد و يکنواخت (تمام رخ با زمينه روشن , بدون کلاه , عينک و شال گردن) متقاضي
۱۲ قطعه عکس (۹x۶) دسته جمعي همسر و فرزندان کمتر از ۱۸ سال (چنانچه تبعه خارج باشند) (اخذ تابعیت)
اصل و دو نسخه تصوير سند ازدواج
شرایط صدور کارت اقامت دائمی در ایران
در صورت احراز هر یک از شرایط زیر و پس از موافقت نیروی انتظامی اجازه اقامت دائم صادر خواهد شد.
الف : متقاضی دارای ۵ سال سابقه اقامت قانونی متوالی یا متناوب در ایران بوده و به هنگام تقاضا به سن ۱۸ سال تمام رسیده باشد. (اخذ تابعیت)
ب : متقاضی دارای دو سال سابقه اقامت قانونی متوالی یا متناوب در ایران بوده و مقام عالی علمی یا شغل یا تخصص او در امور تولیدی و عمرانی به تایید مقامات صلاحیتدار مملکتی رسیده باشد. (اخذ تابعیت)
ج: متقاضی دارای دو سال سابقه اقامت قانونی متوالی یا متناوب در ایران بوده و خدمات شایسته و ارزنده او به امور عام المنفعه در ایران به تایید مقامات صلاحیتدار مملکتی رسیده باشد.
د: متقاضی دارای زن و فرزند ایرانی باشد. (اخذ تابعیت)
ه : متقاضی دارای دو سال سابقه اقامت قانونی متوالی با متناوب در ایران بوده و در امور تولیدی و عمرانی ایران که مورد تایید مقامات صلاحیتدار ایران باشد سرمایه گذاری کرده باشد (اخذ تابعیت)
و: متقاضی دارای دو سال سابقه اقامت قانونی متوالی یا متناوب در ایران بوده و در آمد شخصی یا حقوق مستمری بازنشستگی او به تایید یکی از بانک های مجاز ایران رسیده باشد. (اخذ تابعیت)گذرنامه (پاسپورت )
گرچه استثنائاتی هم وجود داشته و شخص گاهاً ممکن است در فاصله زمانی کوتاهی موفق به تحصیل تابعیت کشوری گردد. در این بخش به اصلاح اقامت اشاره کردیم لذا بهتر است قبل از ورود به بحث تعریف مختصری نیز از اقامت و اقامتگاه داشته باشیم.
طبق قانون اقامتگاه هر شخص محلی است که شخص در انجا سکونت داشته و مرکز مهم امور او نیز در آنجا باشد. اگر محل سکونت شخصی غیر از مرکز مهم امور وی باشد مرکز مهم امور او اقامتگاه شخص محسوب می شود. لذا اقامتگاه هر شخص مکان معینی از یک کشور است که رابطه ای مادی و حقوقی بین آن کشور و شخص ایجاد می کند و اقامت رابطه ای است مادی و حقوقی که بدون توجه به تابعیت شخص فرد را به قسمتی از خاک یک کشور مرتبط می سازد.
شرایط اخذ اقامت دائم ایران به شرح ذیل می باشد:
۱- متقاضی پنج سال سابقه اقامت قانونی(پروانه اقامت) در ایران داشته باشند.
۲- متقاضی به هنگام تقاضا به سن هجده سال تمام رسیده باشد.
۳- شخص دارای مقام عالی علمی یا شغلی با تخصص بالا بوده و دوسال سابقه اقامت قانونی باشد.
۴- متقاضی ضمن دوسال سابقه اقامت قانونی در ایران، خدمات شایسته و ارزنده ای به امور عام المنفعه که مورد تایید مقامات صلاحیت دار می باشند انجام داده باشد.
۵- متقاضی ضمن دارا بودن دو سال سابقه اقامت قانونی در ایران، در امور تولیدی و عمرانی ایران که مورد تایید مقامات صلاحیت دار باشد سرمایه گذاری کرده باشد.
۶- متقاضی دارای دو سال سابقه اقامت قانونی در ایران بوده و درآمد شخص یا حقوق مستمری بازنشستگی او به تایید یکی از بانکهای مجاز ایران رسیده باشد.
۷- متقاضی دارای معرفی نامه از اداره تابعیت وزارت امور خارجه ایران باشد.
۸- متقاضی دارای زن و فرزند ایرانی باشد.
پیرو مبحث شرایط اخذ اقامت دائم ایران در ادامه به شرایطی خواهیم پرداخت که محقق شدن آنها می تواند منجر به تحصیل تابعیت ایران گردد. طبق ماده ۹۷۹ و ۹۸۰ قانون مدنی ایران اشخاصی که دارای شرایط ذیل باشند می توانند تابعیت ایران را اخذ نمایند.
۱- متقاضی تابعیت ایران به سن هجده سال تمام رسیده باشد.
۲- متقاضی تابعیت ایران پنج سال سابقه اقامت قانونی در ایران داشته باشد.
۳- شخص از خدمت نظامی دولت متبوع خود فراری نباشد.
۴- متقاضی تابعیت ایران در هیچ کشوری به جنایت غیر سیاسی محکوم نشده باشد.
طبق ماده ۹۸۰ قانون مدنی ایران کسانی که به امور المنفعه ایران خدمت یا مساعدت شایانی کرده باشند و همچنین اشخاصی که دارای عیال ایرانی بوده و از وی اولاد داشته باشند و یا دارای مقام علمی و تخصصی بالایی باشند و تقاضای ورود به تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران را می نمایند در صورتیکه دولت ورود آنها را به تابعیت ایران صلاح بداند بدون رعایت شرط اقامت ممکن است با تصویب هیئت وزرا به تبعیت ایران قبول شوند.
پرچم ایران
پیرو مطالب مشروحه فوق می توانیم نتیجه گیری نماییم که دولت ایران نیز مانند بسیاری از کشورهای دنیا درخصوص اجازه اقامت بلند مدت، اقامت دائم و تابعیت قوانینی در نظر گرفته که افراد غیر تبعه ایران با توجه به شرایط خود می توانند از قوانینی که متناسب با شرایط آنهاست استفاده نموده و اقامت دائم یا تابعیت ایران را کسب نمایند. البته در خصوص شرایط تحقق بعضی از بندهای قوانین فوق بویژه بند مربوط به اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری خارجی در ایران به دلیل اهمیت موضوع سرمایه گذاری خارجی در اقصاد ایران مجموعه سازمانی مستقلی در قانون و مجموعه دولت پیش بینی شده است. مشاوران موسسه حقوقی و بین المللی یسنا در راستای حمایت و صیانت از حقوق شما هم وطن و هم نوع عزیز آماده ارائه مشاوره حقوق داخلی و حقوق بین الملل خصوصی در رابطه با کلیه بندهای اخذ اقامت و تابعیت ایران می باشد.
بنابراین بهتر است قبل از هرگونه اقدام که درآینده بار حقوقی خواهد داشت با یک وکیل متخصص (همانند کاری که افراد در کشورهای پیشرفته انجام می دهند) مشورت نمائیم تا جلوی خسارات آتی را بگیریم و در صورت بروز اختلافات قبل از اقدام حقوقی حتما با یک وکیل مشورت کنیم که چه بسی یک مشورت ساده و صرف هزینه ای اندک جلوی خسارات و راه های طولانی دادگاهها و اطاله وقت مان را بگیرد .
موسسه حقوقي بین المللی یسنا هميار و پشتيبان شماست.
در اين همياري چتر امنيت و اطمينان خاطر بر كليه روابط تجاري شما سايه انداز خواهد بود. ما با ارائه خدمات مشاوره اي و حقوقي تخصصي به شما همواره حقوق شما را تضمين كرده و به شما اين اطمينان خاطر را مي دهيم كه حق را مي شود محافظت نموده و در جريان رسيدگي آنرا احقاق نمود